Tast F11 for fuldskærm (IExplorer)Midnatssolen i juli over Thulefjeldet nær Thule Air Base. Det er højsommer, årets eneste virkelige sommermåned med temperaturer lidt over frysepunktet - men, med den konstante sol 24 timer i døgnet og vindstille føles det som meget mere. Havisen er drevet bort, og nu høres knitren og rullende "torden" fra brækkende gletchere og isfjelde nært og fjernt. - Selvom havisen driver bort, kan den godt vende tilbage med tidevandet, eller hvis der blæser en storm fra vest, og sådan kan den drive ud og ind i nogen tid, indtil havstrømmen fra Polhavet får isen med sig sydpå sammen med enorme, fladtoppede isfjelde, hele mastodonter af isøer, af kilometerstørrelse, helt oppe fra verdens største gletcher Humboldtgletcheren i Kane Basin. 
Lyden her til vands kan sammenlignes, hvis man kommer indlandsisterninger fra Netto i sin drink - og forestiller sig lyden af de små "klik" millioner gange stærkere.
Det er en fantastisk, helt religiøs stemning, ren og skær, som Verdens skabelse. 


Som en af de meget få der forlod Thulebasen på hundeslæde sammen med thuleeskimoer har jeg nogle særlige billeder, fakta og beretninger om Grønland og Indlandsisen, og panorama over hele Thule-distriktet
Velkommen til mit Grønlands Galleri

ca 70 foto,  beretninger og panoramakort  m.m.